6 Vinkkiä kahvinkeittoon

Kahvinkeittotapoja sekä menetelmiä on useita ja vähän jokaisella on nykyään omat jipponsa ja niksinsä kahvinkeittoon. Tässä meidän kahvispesialistiemme kuusi vinkkiä, joiden avulla keität parhaat kahvit.

Pidä laitteet puhtaana

Olipa kyseessä pressopannu, kahviautomaatti tai se perinteinen Mocca Master et saa kahvistasi hyvän makuista vaikka se olisi laadukkainta priima Arabicaa suoraan Andien viidakkojen kahvitiloilta keittiöösi pikana toimitettuna.

Pese siis laitteesi säännöllisesti ja poista kalkki pari kertaa vuodessa kalkinpoistoaineella niin ei mene laatukahvit hukkaan likaisten laitteiden vuoksi.

Säilytä kahvisi oikein

Kahvin säilytys on erittäin tärkeää, jotta kahvi säilyttää arominsa. Säilytä kahvi ilmatiivisti pakattuna, mielellään omassa pussissaan ja valolta suojassa.

Muista oikea annostelu

Kahvin luonnollinen maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa oikealla annostelulla. Oikea annostelu on 7-7,5g kahvia yhtä kahvikupillista, eli 1,25 dl vettä kohden. Jos koet tarvitsevasi tujumpaa kahvia suosittelemme kokeilemaan eri kahvia sen sijaan, että lisäisit kahvijauheen määrää.

Tasoita kahvijauhe

Ennen keittimen napsautusta päälle tai veden kaatamista mikäli valmistat kahvisi Pour Over -menetelmällä tasoita kahvijauhe. Tasoituksen voi tehdä myös kevyellä ravistuksella. Tarkoitus ei ole tampata kahvijauhetta tiukkaan vaan varmistaa, että kahvi on jakautunut tasaisesti.

Nauti kahvi tuoreena

Valmistustavasta riippumatta kahvi on aina parasta tuoreena. Kahvi säilyy parhaimpana noin 30 minuuttia valmistuksesta.

Panosta laadukkaaseen kahviin

Faktaa on, että vaikka kaikki edellä täyttyisi ei huonosta kahvista välttämättä saa nautinnollista. Tutustu siis rohkeasti uusiin kahveihin ja panosta etenkin pientiloilta tuleviin luonnonmukaisesti viljeltyihin ja prosessoituihin kahveihin, joissa makumaailma on täysin omalla tasollaa.

Helpoin tapa tutustua uusiin kahveihin on kahvin kuukausitilauksemme, jossa pääset joka kuukausi tutustumaan uuteen eksoottiseen ja laadukkaaseen artesaanikahviin. Mukana saat aina tietoa kahvin taustoista ja viljelystä ja pääset kasvattamaan kahvitietämystäsi.

Jaa somessa

Lisää artikkeleita
Tutustu Single Origin kahvien jännittävään maailmaan. Löydä eri kahvialueiden tarinat ja nauti ainutlaatuisista makuprofiileista.
Eettisen kahvin kuluttaminen tukee pieniä tiloja ja vaikuttaa positiivisesti. Liity mukaan vastuulliseen kahviliikkeeseen!
Oletko koskaan miettinyt kahvin polkua vehreiltä pelloilta lempimukisi herkulliseen nautiskeluun?